7-метров тиранозавър Рекс, трицераптос,  4-метров птеродактил и стегозавър вече посрещат

...
7-метров тиранозавър Рекс, трицераптос,  4-метров птеродактил и стегозавър вече посрещат
Коментари Харесай

Антарктическа морска звезда и риби пътуват към Пловдив с експедицията на Христо Пимпирев

7-метров тиранозавър Рекс, трицераптос,  4-метров птеродактил и стегозавър към този момент посрещат посетителите в Природонаучния музей. Така сбирката динозаври на една от най-посещаваните експозиции в Пловдив е набъбва на 9. Докато респектиращите влечуги издават стряскащи звуци, на стените откъм гърба вървят забавни видеа, които онагледяват живота им в дивата природа. Мултимедията се добавя и от таблети, на които посетителите погат да получат още информация за динозаврите.
Прочетете още
Това е единствено част от плановете, които Природонаучният музей, ще показа през тази година. Почти построен е леденият аквариум, който чака своите жители от Антрактида. Голяма морска звезда и риби са съумели да уловят антарктиците ни отпред с проф. Христо Пимпирев и със специфична техника ги транспортират към България сега.

„ Надяваме се да успеем, само че имаме и авариен вид да вземем екземпляри от Норвегия ”, сподели шефът Огнян Тодоров.

Както медията ни описа, Природонаучният музей ще стане първият зелен музей в България. Вече има направен план, следва да бъде входиран за утвърждение в Националния институт за недвижимо културно завещание. Фотоволтаиците ще бъдат инсталирани на покрива на Обредния дом. Така музеят ще подсигури 85 % от разноските си за ток.  Проектът е на стойност 120 000 лева

„ При нас има доста живи екземпляри и те изискват непрекъсната температура. Разходите ни за ток на месец са 10 000 лева, а това  е доста сериозна сума ”, разясни Тодоров. Той заяви, че са водени диалози със зам.-кмета Георги Тютюков музеят да употребява и постройката на Обредния дом за експозициите си. Засега дефинитивно решение няма.

„ Музеите в Пловдив се развиват извънредно добре. Предстои ремонтът на новата експозиция на РЕМ – къщата на ул. „ Съборна ”20, на стойност 350 000 лева После там по Норвежкия план ще бъдат закупени витрини за експонирането на изложбите. „ Старинен Пловдив ” със лични средства ще реставрира къща „ Павлити ”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР